Featured Articles / Space / 2014/12/14

The Line Hotel

First opened in Spring 2014 in Koreatown, Los Angeles, the Line Hotel is a new venture by the Sydell Group, developer and manager of lifestyle hotels in collaboration with LA’s most inspiring creatives. Like every hotel launched by the company including the Ace New York, the Ace Palm Springs, the NoMad Hotel in New York and the Freehand in Miami, the Line Hotel was built on the idea of sharing, collaborating and encouraging the creative process to create a unique hotel deeply rooted in its location and architecture. Sitting alongside Koreatown’s famous pre-1940 brick colonial revival buildings, the Line Hotel draws its inspiration from the distinct Korean culture of its surrounding neighborhood – a neighborhood that’s working and playing 24 hours a day.

Editors: Sophie Haeri Park, Woonbi Jung
Images courtesy: The Line Hotel & Sydell Group
Photo by Adrian Gaut & Art Gray
 
 
Photo by Adrian Gaut & Art Gray

2014년 봄 LA 코리아타운에 개장한 더 라인 호텔은 라이프스타일 호텔의 개발자이자 매니저인 시델 그룹(Sydell Group)이 LA의 가장 의욕적인 크리에이터들과 협업하여 완성한 프로젝트다. 시델 그룹이 재탄생시킨 다른 호텔(에이스 뉴욕, 에이스 팜 스프링스, 뉴욕 노마드 호텔, 마이애미의 프리핸드 호텔 등)과 마찬가지로, 라인 호텔은 지역적 특성과 건축물의 아름다움에 바탕을 둔 개성적인 호텔로 거듭나기 위해 크리에이터들의 창조적 마인드와 과정을 존중하고, 서로 아이디어를 공유하며 협업했다. 1940년 이전 식민지 부흥 양식의 벽돌식 건물들과 나란히 서 있는 더 라인 호텔은 24시간 잠들지 않는 코리아타운의 역동적인 한국 문화에서 무한한 영감을 얻는다.
 
 
Photo by Adrian Gaut & Art Gray  
 
The Line Hotel & Sydell Group Photo by Adrian Gaut & Art Gray 04

The Line Hotel’s collaboratorsㅣ더 라인 호텔에 함께한 협업자들
 
 
POT Roy Choi 1 copy

Roy Choi
Chef Roy Choi – born in Seoul, Korea and raised in Los Angeles, California – helms the hotel’s restaurant offers. He creates Koreatown and Korean food through the eyes of an American with Korean blood.

주방장 로이 최는 서울에서 태어나 LA에서 자랐다. 라인의 레스토랑 사업부를 책임지고 있다. 한국인의 피가 흐르는 그는 미국인의 시선으로 코리아타운과 한국 음식을 새롭게 해석한다.
 
 
The Houston Brothers 1 copy

The Houston Brothers
The Houston Brothers who are behind LA’s La Descarga, Harvard and Stone, and no Vacancy bring their definitive cocktails and their knack for creating atmospheric,nostalgic spaces – to the hotel’s discreetly tucked away, mid-century lounge bar.

LA의 핫한 공간인 라 데스카르가(La Descarga), 하버드 앤 스톤 (Harvard and Stone), 노 베이컨시(No Vacancy) 등에서 독특한 밤 문화를 디자인한다. 라인의 한적한 공간에 마련된 모더니즘 스타일의 라운지 바에 앉아 최고의 칵테일을 마시다 보면, 향수 어린 분위기의 공간을 기획하는 그들의 천부적인 감각을 확인할 수 있다.
 
 
Sean Knibb  copy

Sean Knibb
Founder Sean Knibb is responsible for the design of the Line. Knibb uses natural materials, organic forms and open spaces to
create indoor and outdoor environments that blend insight, function and intimacy.

더 라인 호텔의 디자인을 책임지는 닙은 자연적 소재, 유기적 형태와 열린 공간을 사용하여 통찰력, 기능적 측면, 친밀한 공간이라는 요소들이 한데 어우러진 호텔 안팎의 환경을 창조한다.
 
 
Poketo_In Shop  copy

Poketo
Poketo was founded by husband and wife team Ted Vadakan and Angie Myung. Since 2003, Poketo has grown from an upstart creative
enterprise known for their limited edition vinyl artist wallets to a leading lifestyle brand that
retains its indie vibe.

포케토는 테드 바다칸 (Ted Vadakan)과 앤지 명(Angie Myung) 부부가 설립한 셀렉트숍이다. 2003년 이래, 이들 작가가 제작한 한정판 비닐 지갑으로 유명세를 얻은 신생 기업에서 이들만의 독립적인 디자인을 내건 선도적인 라이프스타일 브랜드로 성장했다.

thelinehotel.com
 
 

Comments


Tags:  Koreatown Los Angeles Poketo Roy Choi Sean Knibb The Houston Brothers The Line Hotel The Sydell Group

Bookmark and Share




Previous Post
Agenda 2015
Next Post
Hanok Revival







You might also like




0 Comment

Leave a Reply



More Story
Agenda 2015
2014 is almost over and it’s slowly time to come up with New Year’s resolutions. Stop smoking, do more sport, save money,...

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.